CANARD AUX CHAMPIGNONS
Ingredienten
2 eenden - elk in vier stukken gesneden- ,3 lente-uitjes,
1 tros witte druiven, 70 gram boter, 1/2 liter muscaatwijn, 3 deciliter
crème fraîche, 1 kom kippebouillon, 150 gram champignons,
50 gram meel,
1 citroen, 1 bouquet garni, zout, peper
Bereiding
- Snij de uitjes fijn. Wss en snij de champignons
en besprenkel deze met citroen
- Bak ze daarna met 20 gram boter en een soeplepel
water. Giet na 5 minuten het vocht weg en bewaar de champignons.
- Bak de eenden in het overgebleven boter en voeg daaraan de uitje
toe. Zo nu en dan flink in de pan roeren. Wanneer de stukken mooi
bruin zijn, besprenkel ze dan met het meel. Roeren terwijl u dat
doet, de stukken rond in de pan. En ga daar mee door terwijl u de
wijn over de eend sprenkelt. Laat nu op een flink vuur de eens koken
totdat 2/3 deel van het vocht verdwenen is.
- Voeg nu de crème, de bouillon, het bouquet
garni, zout en peper toe. Laat dit 30 minuten koken op een zacht
vuur.
- Na de dertig minuten kunt u de druiven en de champignnons toevoegen
en nog 5 minuten laten koken. Dien de eend op in deze garnituur.
|
|